Son Söz Millette!

Pazar yapılacak yerel seçimlerle ilgili siyasi partiler aylardır süren çalışmalarını tamamladı…

31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimler öncesi siyasi partiler, belediye başkan adayları ,meclis üyeleri ,muhtar adayları son çalışmalarını tamamlarken, son söz yarın millette olacak.Siyasi Partiler son mitinglerini coşkuyla noktalayıp, sandığa daha etkin bir şekilde girmeyi hedefliyor. Tüm yurtta olduğu gibi Kayseri’de nefesler tutuldu ve gözler yarınki seçime çevrildi.Kayseri’de Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmak üzere 17 belediye başkanı yarınki seçimlerde belirlenecek. Bu arada muhtar adayları ve belediye meclis üyeleri de çalışmalarını tamamlama aşamasına geldi. Kayseri’de tam yasaklar ise cumartesi akşamı itibariyle başlayacak. Cumartesi gecesi tüm belediye başkan adayları ve partiler astıkları pankartları kaldıracak Seçim günü oy kullanma saatleri ise 08:00’da başlayıp saat 170:00’da sona erecek
5 ADAY DİKKAT ÇEKİYOR!
Yarın gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçiminde Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için 5 aday ismi ön plana çıktı. Mevcut Başkan Memduh Büyükkılıç, Cumhur İttifakı, ( AK Parti ve MHP’nin) ortak adayı olurken, muhalefette ise ittifaksız seçime giriliyor. Saadet Partisi’nden Arıkan, İyi Parti’den Kazım Yücel, Yeniden Refah Partisi’nden Abdullah Özkırış ve CHP’den ise Murat Molu Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışacaklar. Tüm adaylar sandıktan demokratik bir seçimle sonucun çıkması için çağrı yaptı.

17 BELEDİYE BAŞKANI YARIN BELİRLENECEK!
Kayseri’de 1’i Büyükşehir olmak üzere merkez letropol ilçe ve kırsal ilçeler olmak üzere yarın sandık başına gidecek seçmenler 17 belediye başkanını belirlemek için oy kullanacaklar. Kayseri’de Cumhur İttifakı dışında resmi olarak hiçbir ittifak bulunmuyor. Kayseri Büyükşehir olmak üzere 11 belediyeyi Ak Parti, 5 belediyeyi ise MHP ittifak adına kazanmak için mücadele veriyor.
MHP, Bünyan, Sarız, Pınarbaşı, Sarıoğlan ve Özvatan ilçelerinde Cumhur İttifakı anlaşmasına göre aday çıkardı. 17 Belediyenin diğerlerinde ise AK Parti ittifak için adaylarıyla seçime gidiyor.  

YASAKLARA DİKKAT!
Yarın yapılacak seçimler öncesi tam yasaklar başlayacak. Tam yasaklar nedeniyle içkili yerler, eğlence yerleri kapalı olacak ve ruhsatlı silah taşımak bile yasak olacak. Yasağa uymayanlara ise ağır cezalar geliyor.298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun kapsamında yarın bazı yasaklar da yer alıyor.
Yasanın 79. maddesi kapsamında seçimlerin yapılacağı 31 Mart’ta içki satışı ve içilmesi yasak olacak.Yine seçim günü bütün eğlence yerleri oy verme süresi boyunca kapalı kalacak. Eğlence yeri kapsamındaki lokantalarda sadece yemek servis edilecek.
Emniyet ve asayişi korumakla görevli kişiler dışında hiç kimse silah taşıyamayacak.
31 Mart’ta saat 18.00’e kadar her türlü yayın organının seçim ve seçim sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapması yasak olacak.Saat 18.00-21.00 arasında yalnızca YSK’nın seçimle ilgili haber ve tebliğleri yayımlanabilecek. Saat 21.00’den sonra ise bütün yayınlar serbest bırakılacak ancak YSK inisiyatifi ile süreyi öne çekebilecek.