Kaybedilen Oylar Araştırılacak!

1 Mart seçimlerinde oy kaybı yaşayan Ak Parti'de özel müfettişler görevlendirildi.

TÜRKİYE GENELİNDE YÜZDE 10, KAYSERİ'DE İSE YÜZDE 26 KAYIP VAR

31 Mart yerel seçiminde AK Parti oldukça fazla oy kaybı yaşamıştı. 2019 yerel seçiminde Türkiye genelinde oyların yüzde 44,33’ünü alan AK Parti’nin 2024 mahalli idareler seçimindeki toplam oy oranı 35,48’e kadar düştü. Kayseri’de ise 2019’da 63.6 oyla kazanan Ak Parti, 2024 seçimlerinde yüzde 26 kayıpla 38’lere geriledi.

31 Mart yerel seçimlerinde önemli derecede oy kaybı yaşayan Ak Parti’de “Kayıpların nedeni” araştırılıyor. Ciddi bir çalışma başlatılması emrini veren Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, tüm illere özel müfettişler gönderecek. Parti müfettişlerinin illerdeki teşkilat mensupları dışında her kesimle bire bir görüşme yapıp oy kaybının ana nedenini rapor etmesi bekleniyor. Bu arada Kayseri’deki çalışmanın ise en az 1 ay süreceği belirtiliyor.

31 Mart yerel seçimlerinde yaşadığı oy kayıplarını sorgulamaya başlayan Ak Parti, parti müfettişleriyle hatanın telafisini ara- yacak. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emriyle Türkiye geneline dağılacak olan müfettişler parti teşkilatları dışında her kesimle özel görüşmeler yapacak.Bir anlamda sorunun zeminine inmeye çalışan Ak Parti, Türkiye genelinde toparlanmak adına yapacağı çalışma ile yeni bir yol haritası belirleyecek.

KAYSERİ İÇİN ÖZEL EKİP…
31 Mart yerel seçimleri öncesi 20 ayrı ekiple Kayseri’yi baştan aşağı tarayan parti müfettişlerinden sonra 70 kişilik teşkilat mensubu Ankara’ya giderek Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile özel görüşme yapmıştı. Kayseri’deki belediye başkanlarının belirlenmesinde kapalı zarf usulü soruları da yanıtlayan ekibin ardından adaylar belirlenmişti. Bundan sonra yapılan seçimlerde AK Parti Kayseri’de yüzde 30 civarında oy kaybı yaşadı, ancak merkezde belediyeleri kaybetmedi. Bu durumu yeniden değerlendirmeye alan Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kayseri içinde özel bir çalışma yapılmasını istediği öğrenildi. Önümüzdeki günlerde Kayseri’ye gelecek olan parti müfettişlerinin teşkilat mensupları dışında her kesimle bire bir görüşme yapması ve detaylı raporu Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a vermesi bekleniyor. Kayseri’deki çok kapsamlı çalışmanın en az bir ay süreceği öğrenildi.