Halk Tedirgin

Son günlerde yaşanan olaylar vatandaşı tedirgin etmeye başladı.

Son günlerde yaşanan olaylar vatandaşı tedirgin etmeye başladı. Yetkililer sükûnet çağrısı yapsa da, 230 km uzaklıkta Tokat’ta yaşanan 5.6 büyüklüğündeki depremin Kayseri’de cid-di derecede hissedilmesi ve Ortadoğu'da İran-İsrail arasındaki savaş vari çatışmalar toplumda kaygı oluşturdu. Yetkililer bu olumsuz gelişmelere karşı itidal çağrısı yaptı.

BİLGİ KİRLİLİĞİ’NE DİKKAT!

Son günlerde toplumda bir yandan deprem diğer yandan savaş korkusu oluşmaya başladı. 6 Şubat depremlerini yaşayan ve daha yaralarını sarmadan Tokat’ta yaşanan 5.6 şiddetindeki depremle sarsılan Kayserililer, 230 km uzaklıktaki bir depremin şehri
bu kadar etkilemesinden son derece tedirgin oldu. Kayseri depremin tedirginliğini yaşarken bir de İsrail’in yeniden misilleme ile İran’ı vurduğu haberleri bir ayrı kaygı ve tedirginlik oluşturdu. Halkı itidalli olmaya davet eden yetkililer bu gibi durumlarda en büyük tehlikenin bilgi kirliliği olduğunu dile getirdiler. Depremle ilgili her söylenen veya sosyal medyada her paylaşıma inanılmamasını isteyen yetkililer Dünya’da yaşanan olaylarla ilgilide bilgi kirliliği konusunda dikkatli ve tedbirli olunması çağrısında bulundular.